A United Airlines UVC fénnyel tisztítja a pilótafülkéit

A légitársaság kézi vezérlésű UV-C-vel fertőtlenítő eszközöket használ, hogy elpusztítsák azokat a vírusokat és baktériumokat, amelyek különböző kapcsolókon és érintőképernyős kijelzőkön telepednek meg a pilótafülkében. A United az UV-C fény különféle alkalmazási lehetőségeit tesztelte fertőtlenítőszerként, valamint konzultált a United CleanPlus partnereivel a clevelandi klinikán annak megállapítása érdekében, hogy melyik technológia a leghatékonyabb módja a pilótafülke sterilizálásának. "A biztonság az elsőszámú prioritásunk, ezért tovább folytatjuk az új technológiák kutatását, tesztelését és bevezetését annak érdekében, hogy repülőgépeink és termináljaink biztonságban legyenek az utasok és a személyzet számára egyaránt"- mondta Bryan Quigley, a United Airlines légitársaság repülésüzemeltetési alelnöke. "A piltótafülkéknek sok olyan munkaelemük, képernyőjük és alkatrészük van, amelyeket nehéz megtiszítani a hagyományos kézi törlőkendőkkel és folyadékokkal, különösen azok számára, akik nem pilóták. Az UV-C fénnyel való fertőtlenítés sokkal gyorsabb és hatékonyabb megoldást biztosít a repülőgép egyik legfontosabb részének megtisztítására."- tette hozzá.

 

A United jelenleg elektrosztatikus permetezéssel fertőtleníti repülőgépfülkéit, ez az egyik leghatékonyabb módszer a nehezebben hozzáférhető felületek, különösen a felső tárolórekeszek, illetve a tálcaasztalok közötti terek tisztítására. A United UV-C fertőtlenítésének kivitelezése a pilótafülkében - az utastérben végzett elektrosztatikus permetezéssel együtt - tovább tükrözi a légitársaság azon megközelítését, hogy a megfelelő típusú technológiát a megfelelő beállításokhoz illeszti. Az UV-C fénytechnológia alkalmazásának eme legújabb fejlesztése egy másik módja annak, hogy a United a clevelandi klinikán dolgozó partnereivel együttműködve a biztonságra ás tisztaságra irányítsa vonatkozó irányelveit és eljárásait.

 

"A United pilótafülkéinek UV-C technológiával való fertőtlenítése egy fontos művelet, mivel tudjuk, hogy az ultraibolya fény képes megölni a vírust"- mondta Dr. James Merlino, a celvelandi klinika klinikai transzformációs főtisztviselője. "Ez még egy intézkedés, amit alkalmazhatunk annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, mindent megteszünk az utasok, légiutaskísérők és a személyzet biztonságának megőrzése érdekében."

 

 

Forrás: united.com