Gyakran Ismételt Kérdések

Általános

Hullámhosszuk szerint megkülönböztetünk UV-A (315-400 nanométer), UV-B (280-315 nanométer) és UV-C (100-280 nanométer) fényt. Az UV-C az úgynevezett kis hullámhosszú vagy germicid sugárzás az egyik legerősebb sterilizáló, baktériumölő fény. Egyedülálló jellemzője, hogy csíraölő hatású, azaz képes inaktiválni a különböző mikroorganizmusokat, mint például baktériumokat, gombákat, vírusokat és kórokozókat. Az ultraibolya C fény ezen képessége teszi lehetővé széleskörű elterjedését, mint egy környezetbarát, vegyszermentes és rendkívül hatékony módszert a víz, levegő és kemény felületek fertőtlenítésére és védelmére a káros mikroorganizmusokkal szemben.

Az UV-C tartomány az egyik leghatékonyabb fertőtlenítő, baktériumölő fény. Csíraölő hatású, elpusztítja a baktériumok, vírusok és más mikroorganizmusok DNS-ét, ezzel megakadályozva azok szaporodását, újrapárosodását. Amint azt több kutatási tanulmány és jelentés mutatja, amikor a biológiai organizmusokat 200-300 nanométer közötti ultraibolya sugárzásnak tesszük ki, ezen fényt az organizmus DNS-e és fehérjéi elnyelik. A fehérjék általi felszívódás a sejtfalak felszakadásához és a szervezet halálához vezet.

Az Everclean által elvégeztetett mikrobiológiai laboreredmények (TÜV-SÜD) azt mutatták, hogy egy adott kemény felületet 3 percig megvilágítva 99.9%-os, 5 perc után pedig 99.99%-os csíraölő hatékonyság érhető el. A fertőtlenítési ciklus megnövelésével a fertőtlenítési hatékonyság tovább növelhető

Az Everclean lámpa a beépített UVC LED-eknek köszönhetően képes inaktiválni a különböző baktériumokat, kórokozókat. Az általunk elvégezetett mikrobiológiai labortesztelés során Staphylococcus aureus, Escherichia coli, illetve Candida albicans baktériumokat vizsgáltak. A technológia előnye, hogy rezisztencia nem alakul ki a fénnyel szemben, ami azt jelenti, hogy a mikroorganizmusok, vírusok nem tudnak ellenállóvá válni az őket érő fénynek, ezáltal gyakorlatilag bármilyen baktérium, kórokozó inaktiválható a megfelelő dózisú UV fény, illetve fertőtlenítési idő függvényében.

A ultraibolya C fénynek való hosszútávú kitettség káros lehet az egészségre. Azonban az Everclean termékeit úgy terveztük, hogy azok 100%-ban megfeleljenek az őket használók biztonságának. Kérjük vegye figyelembe, hogy a termék elsődleges célja szilárd felületek fertőtlenítése. Minden esetben tartózkodjon az emberi bőr vagy a szem, állatok, növények UV-C fénnyel történő közvetlen megvilágításától.

Igen, a LED lámpagyöngyöket a használat gyakoriságától függően körülbelül kéthetente érdemes vizes vagy alkoholos pamutkendővel vagy papírtörlővel megtisztítani, majd szárazra törölni. Ezzel hozzájárulhatunk a lámpa élettartamának maximalizálásához.

Az UV-C LED-ek nem termelnek sok hőt, körülbelül ugyanannyit, mint a fénycsövek. Pár perces használat során nem jellemző rájuk nagymértékű felmelegedés.